sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Pelottavaa kalaa!

Olen valmistellut ruokaa monin tavoin, mutta tämä oli uusi!
Se on tuoretta tonnikalaa, joka on "paistettu" greippimehussa ja tarjoillaan paistettujen nuudelien päällä pienellä kastikkeella liukastettuna. Japanialaista alkuperää oleva ruoka oli aika uskomatonta tehdä, mutta maku oli kyllä mahtava! Kaikkien aineksien syvin olemus pysyi selvänä ja erillään!

Tonnikalaklöntti, 2 hengelle 250g laitetaan muovipussiin kahden greipin mehun kanssa ja annetaan kypsyä 40 minuuttia jääkaapissa.
Kaada mehu pois pussista kulhoon ja lisää ruokalusikka seesamiöljyä ja kalakastiketta ja chiliä ja sekoita. Tämä on pöytäkastike.
Silppua nippu korianteria ja minttua hienoksi ja pyöritä se tonnikalalle, eli päällystä se yrteillä, sulje kelmuun ja laita takaisin jääkaappiin.
Keitä riisi/lasinuudeleita vajaa minuutti ja valuta ja anna kuivua. Laita paistinpannulle öljyä ja ruskista koko nuudeliklöntti, jaa kahdelle lautaselle, leikkaa tonnikala ½-1 sentin siivuiksi ja kaada päälle kastiketta ja pilkottua kevätsipulia.

RAAKAA KALAA! Oumaigaads :D

4 kommenttia:

  1. Oli se ihan hyvää :D Jännää vaan, ja kala-allergikkona vähän mietityttävää mutta en kuollut tällä kertaa!

    VastaaPoista
  2. Ei se ollut "ihan hyvää". Se oli parasta!:)

    VastaaPoista