maanantai 29. marraskuuta 2010

Viikarisedän peltopyynrinta punaviinikastikkeessa

Mitä löysinkään pakkasesta? Peltopyitä!

Kuumenna pannu sikakuumaksi ja lisää öljyä ja pyynrinnat nahka alaspäin ja paista 2 minuuttia ja käännä. Laita uuni lämpimäksi, alle 50 asteeseen, se on meiollä nyt sellainen lämpökaappi! Nosta pyyt pois kun toinenkin puoli on saanut 2 minuuttia kuumuutta ja laita uuniin. Lisää pannulle nokare voita ja murskattu valkosipulinkynsi ja viipaloituja herkkusieniä. Ruskista vähäsen ja heitä nekin uuniin pyiden kanssa. Pesemättä pannua lisää noin desi punaviiniä ja 1½ desiä härkäfondia tai lihalientä. Keitä kasaan, ja juuri ennen tarjoilua kaada pyynrinnat ja herkkusienet takaisin pannuun. Tarjoile riisin tai meidän tapauksessamme ohrahelmien kanssa. 


sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Krapularuokaa eli makkaraa.

Hurrr........

Bratwurstia olut-savoijinkaali-sipuli-dijonsinappikastikkeessa ja perunamuusia.

Paista varovasti bratwursetja, älä anna kuoren mennä rikki. Nosta erilleen ja ruskista sipulia ja silputtua kaalia pannulla, lisää tölkki olutta ja karkeaa sinappia ja balsamico-etikkaa. Lisää makkarat ja keitä kastiketta kasaan. Voit myös suurustaa kastiketta vähäsen.

Auttaa muuten. :D

torstai 25. marraskuuta 2010

Aubergine-sienirisotto


Oumään, olisipa ollut filelihaa pakkasessa..


Umm.
Ota yksi munakoiso ja leikkaa kuutioiksi, heitä kulhoon vadelmaviinietikan ja balsamicon, suolan, pippurin ja öljyn kanssa marinoitumaan puoleksi tunniksi. Heitä palaset pannulle ja ruskista. Lisää viipaloidut herkkusienet ja pyörittele pari minuuttia kunens lisäät risottoriisin, 150g kahdelle hengelle, valkosipulin, ja puolikkaan nipun ruohosipulia. Lorauta pannulle puolikas lasillinen valkoviiniä. Pidä käsillä myös noin litra kana/kasvislientä ja lisää sitä ajoittain mössön sekaan, keitellen rauhassa noin 20 minuuttia. Kun kana/kasvisliemi on loppu pitäisi riisin olal kypsää. Lisää joukkoon noin 2 desiä raastettua parmesaania ja sekoita. Syö fileepihvin kanssa, muuten toimiin niinq!

maanantai 22. marraskuuta 2010

Helmikana kermakasviksilla


Halmikana on rasvainen siipieläin joka on maukas syödä.
Tämä helmikana on valmistettu seuraavasti:
Viiltele rinta/koipipalojen nahka kuten ankan, pyri välttämään lihakseen asti leikkuuta.
Pasitinpannulle loraus öljyä, ja timjaminoksia sekä kana, paistetaan koskematta viitisen minuuttia nahkapuolelta ja käännetään, paistetaan kypsäksi.

Lisukkeena on savoijinkaalia, porkkanaa, juuriselleriä ja perunaa kermahauteessa ja pekonissa, eli:
Paista pekoni rapeaksi ja laita sivuun. Pehmusta pannulla kaali, porkkana, sipuli, peruna ja selleri, lisää pekoni ja purkki kermaa.

Nauti punaviinin kanssa, hyvä, ei paha!

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Pelottavaa kalaa!

Olen valmistellut ruokaa monin tavoin, mutta tämä oli uusi!
Se on tuoretta tonnikalaa, joka on "paistettu" greippimehussa ja tarjoillaan paistettujen nuudelien päällä pienellä kastikkeella liukastettuna. Japanialaista alkuperää oleva ruoka oli aika uskomatonta tehdä, mutta maku oli kyllä mahtava! Kaikkien aineksien syvin olemus pysyi selvänä ja erillään!

Tonnikalaklöntti, 2 hengelle 250g laitetaan muovipussiin kahden greipin mehun kanssa ja annetaan kypsyä 40 minuuttia jääkaapissa.
Kaada mehu pois pussista kulhoon ja lisää ruokalusikka seesamiöljyä ja kalakastiketta ja chiliä ja sekoita. Tämä on pöytäkastike.
Silppua nippu korianteria ja minttua hienoksi ja pyöritä se tonnikalalle, eli päällystä se yrteillä, sulje kelmuun ja laita takaisin jääkaappiin.
Keitä riisi/lasinuudeleita vajaa minuutti ja valuta ja anna kuivua. Laita paistinpannulle öljyä ja ruskista koko nuudeliklöntti, jaa kahdelle lautaselle, leikkaa tonnikala ½-1 sentin siivuiksi ja kaada päälle kastiketta ja pilkottua kevätsipulia.

RAAKAA KALAA! Oumaigaads :D

lauantai 20. marraskuuta 2010

Vanhoja

Laitna nopeasti jotain vanhaa, koska kohta alan tekemään ruokaa, jolle tarvitsee varata vähän aikaa ja avointya mieltä.

Hmm.. Mitäs täältä löytyy?


Naudan entrecotê ja valkosipuliperunat avec salaatti vihreinen, jälkiruoaksi


Camembert ja aprikoosi-kuminahillo? MAH FAVORITE! :D

Valkosipuliperunat on vaikea ruoka. Leikkaa kuorittuja perunoita viipaleiksi, mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä, valkosipulia ja kermaa kulhoon ja kuumaan (noi 150c) uuniin. Lihan paistamisessa noudatetaan varovaisuutta ettei paistu yli, koska sitten se on pahaa..

Sidenote, Viikari esittelee tulevina päivinä joululahjamalliston käsintehtyjä hilloja ja maagista glögisiirappia, mutta siitä lisää myöhemmin.
Nyt kauppaan hakemaan tuoretta tonnikalaa, greippejä ja korianteria!

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Staapastaapastaapa

Jooooooo joooo, muttakun se on niin helppoa, ja perunat on pahoja!

Tää on näitä jääkaapintyhjennysruokia, kun ei ole mitään muutakaan laittaa. Kananpojan minuuttipihvit kuumalle öljytylle pannulle ja piristellään kovaksi, suolaa, pippuria, oliiveja, aurinkokuivattua tomaattia ja kermaa.

Bläm! Äitien tekemäkin (Saaaaaa-rioneeeeeen) on vaikeampaa valmistaa!

tiistai 9. marraskuuta 2010

Pummin!

Myöhäinen halloween-päivitys, mutta saahan noita kurpitsoja vielä.
Yksi nami mitä noista voi tehdä on että noi niinku siemenet tuolta sisältä ulos ja puhistetaan, paahdetaan uunissa 200c voissa, suolassa ja kuminassa! Niistä tulee ihania pikku sipsejä!

maanantai 8. marraskuuta 2010

Simpukkapasta


Siis..

Katso nyt sitä kuvaa.
Omg.

Ai miten se tehdään?

Nooo..

Keitä spaghettia al dente,
Samalla pannulla sautee valkosipulia ja sipulia voi-öljyseoksessa, lisää pieni pilkottu porkkana ja varsisellerin tikku ja pehmitä. Sitten sekaan 2,5 desiä valkoviiniä ja kasa sinisimpukoita, kiehauta noin 8 minuuttia tai kunnes kaikki sipukat avautuu. Jos 10 minuutissa kaikki ei ole auki, heitä ne roskiin, ne on kuolleet kuljetuksessa ja potentiaalisesti aiheuttaa... kauheita...
Heitä koko pannun sisältö kaikkine mehuineen pastakattilaan ja soljottele ympäriinsä, lisää nippu lehtipersiljaa  ja syä.
Jos haluat on ihan suositeltavaa kuoria suurin osa simpukoista enne tarjoilua, ne on vähän cumbersome syödessä alkaa riisua, mutta hei.. Kato nyt tota kuvaa!

(Joo on uusi (tai no, mulle uusi) kamera! :D

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Lauantairuokaa krapulaiselle.

Joo nyt on kyllä ruma, mutta perienglantilainen Shepherd's Pie on aivan uskomattoman ihanaa! Ja todella vaikeaa valmistaa!

Otetaan 400g lampaan jauhelihaa, pari sellerinvartta ja porrkanaa ja kilo perunoita, sipulia, lihalientä ja worchestershire-kastiketta.

Lämmitä uuni 200c

Sautee sipuli, porkkanaviipaleet ja selleri voissa, lisää jauheliha ja lihafondi ja keittele kasaan. Lisää worchestershire ja suurusta maizenalla pikkasen jäykemmäksi
Toisessa kattilassa tee chunkyä perunamuusia, mitä tekstuurimpi sen parempi!

Kun lihaosa on valmis, laita se uunivuoan pohjalle, ja muotoile päälle perunamuusi keoksi ja heitä koko setti uuniin. Ruoka on valmista kun perunamuusin huiput ruskistuvat.

Sherpdrpdrpdsss Phey!

torstai 4. marraskuuta 2010

Fondue

 /ˈfɒnduː/

Maukas, ja perinteinen (perinteisin) juustofondue syntyy emmentalista, gruyerista, valkoviinistä, kirsch-likööristä ja valkosipulista.

Aseta valkosipulin kynsi, 2,5 desiä kuivaa valkoviiniä ja ruokalusikka Kirchiä ja kiehuta. Lisää juustot, 225g Emmentalia ja 120 Gruyeri, ruokalusikka maissitärkkelystä ja sekoita huolellisestä lämmittäessä. Kun juustot on sulanut eikä seoksessä ole klönttejä, nosta fonduepata omalle tulelle ja kasta siihen laatuisampaa patonkia ja muita herkkuja, meillä oli patonkia ja savulohta, juomana tietysti valkoviiniä! Aivan iiiihanaa :)

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Pikapäivitys

Vanhoja kertaan, mutta nyt tällainen eksotiikka jota näettä kaupassa ja sitten wtFlolkkkkkk =^_^=

Ostettuna artisokka on erinäköinen, se on iso vihreä käpy, ja lehtien päässä on terävä piikki. Ota 1x saksi ja leikkaa joka suomun kärki irti, ja puukota kävyn ylöäosa noin 1/4 korkeudelta keskeltä kahtia, pitäisi päätyä about tällaiseen! Valmistukseen on monia reseptejä mutta yksi helppo ja maukas on höyryttää artisokkaa maustevedessä. Laita kattilaan pari tuumaa vettä, suolaa, valkosipulinkynsi, laakerinlehti ja sitruunalohko, artisokka höyrytyskoriin ja kansi kiinni, 10-20 minuuttia, kunnes suomut irtoavat helposti. Sitten vain sulaa voita tai majoneesia, revitään suomuja irti alkaen alhaalta varresta ylös edeten. Lopuksi kun syömäkelpoiste suomut loppuvat tehdään vetisiliikkeitä ja etsitään artisokan sydän, suurin herkku.

Nyt on nukkuaika, Lastun Viini- ja Juustoilta oli sellainen succeé että nyt on mentävä!

<3 Viikari

maanantai 1. marraskuuta 2010

Pälliruokaa!!

Omistan tämän ruoan Pällille koska tämä on helppoa tehdä ja maistuu maukkaalta!
Tämä on myös kasvisruokaa, eli hyi!!

1 Aubergine
2 lohkoa valkosipulia, 
1 sipuli, 
öljyä, 
parikaks tomaattia ja
400g tomaattimurskaa,
riittävästi bucatini-pastaa, 
nippu korianteria ja 
1x kappaletta limelohko, 
sixpäkki Corona-olutta!


Ekaxi viipaloi koisoliini sellasiksi sentin paksuisiksi viipaleiksi. Paista munakoiso erillisellä pannulla öljyssä ja pisarassa valkosipulia, parilla on suositeltava vaihtoehto että saa väriä ja tekstuuria kivasti!

Toisella pannulla paista valkosipulia ja sipulia, lisää tomaattimurskaa, suolaa, pippuria, chiliä ja sokeria ja keitä hetki kasaan.
Lisää ronskisti lohkottu tomaatti, munakoisoviipaleet, mieluiten ehjinä ja rapeina, ja päälle nippu korianteria ei-hienoksi silputtuna.
Purista joukkoon puolikas-neljäsosa lime ja asettele tarjolle bucatini-pastan päälle lautaselle.
Raasta päälle ripaus parmesania ja laita lautanen uuniin noin johonkinsataan asteeseen siksi aikaa että päällys, ei nyt rapistuu mutta, juusto sulaa hiukkasen ja aubergine ehkä saa vähän crispyä reunoille.

Tarjoillaan tuoreen leivän ja Corona-oluen kanssa. Muista lisätä olueen lohko limeä for max power happy fun time!!