keskiviikko 3. helmikuuta 2010

LATANA PEHNIS!

Hmhjep!

Kaksi ruokalajia kerrottavana..
Perunahommelit
Jokin naishenkilö teki jossain ohjelmasas joskus toista viikkoa sitten tällaisia, ja ajattelin maistaa. Reseptiä en löytänyt, tai siis etsinyt, mutta ruokaahan se vain on, kuinka vaikeeta se VOI olla?

Siivuloin isosta rosamundaperunasta mahdollisimman a) isoja ja b) ohuita lettuja. Näiden sisään asettelin kivasti chorizoa, parmesaania ja aurinkokuivattua tomaattia. Sitten toiset lastut katoiksi ja uuniin.. Käytin muistaakseni 200 astetta. 

Laita "nyytit" yhdelle uunipellille, laita toinen paperi päälle, ja liiskaa oikein sillälailla tehokaasti kasaan ja yhteen niitä, tarkoitulsena olisi saada rapeita ja kasassa pysyviä kakkuloita. Mulal ei käynyt ihan niin hienosti, letut hajosi ja sisälmykset levisi ympäriinsä, mutta ihan maukasta ruokaa, upposi oluen kanssa mainiosti! 
Succeen aste, ei kauhean korkea, mutta ravintoa..

"Valkoinen Possukastike"
Tää on mun lemppariruokia, ja mamman pikapäivänpelastusruoka!
Paistetaan pannulla meetvurstia, valkosipuli pref.
Otetaan yksi kappale sikaa, file on hyvä, ja tehdään siitä muhkeita siivuja, jotka ruskistetaan metukan rasvassa. Tämä vaihe jo paljastaa kuinka upeaa tästä tulee!
Sitten yksi kappale sipulia,, pannulle ja pehmennys. Lisätään sopivasti vettä ja makuun paprikaa ja annetaan keittyä kunnes liha on kypsää. Lisää aurinkokuivattua tomaattia ja oliiveja, anna hautua taas hetki. Lopuksi lisää ruokakermaa kunnes adjektiivi "valkoinen" tai paremminkin "vaalea" täyttyy. Tarjoiltavaksi esim riisin kanssa, kuvassa Peni-sedän villiriisiä, se on terveellisempää!


OMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMN


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti