torstai 28. tammikuuta 2010

Flunssaruokaa

Suureksi yllätykseksi olen taas kipeä. En oikein tiedä mistä se johtuu, varmaankin ruokavaliosta, mutta minkäs teet. No, hoitaakseni tätä jokatalvista ja usen toistuvaa vaivaa päätin tehdä simpukkakeittoa jonka ohjeen shanghaijasin jostain naistenlehdestä viime kotivisiitillä, luulen että Annasta, mutta älkää ottako mun sanaani siitä.

1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
tomaattipyreetä
chiliä
500g tomaattimurskaa
5 dl vettä
2 dl olutta (oletin vaaleaa ja ostin pullollisen tsekkiläistä Budejovicky Budvaria=
suolaa
sokeria
yrttejä
½tl kanelia
200g simpukoita

Kuullota öljyssä kivasti chiliä ja tomapyreetä, lisää sipulit ja jatka pari minsaa, lisää vesi, olut ja tomaattimurska. Mausta suolalla, sokerilla, kanelilla ja yretillä, kiehauta 10 minuuttia.
Nyt tärkeä pointti:
Lisää valutetut simpukat ja kuumenna. Eli älä keitä, kypsennä, mitälie, laita kiehuvaan soppaan ja ota pois liedeltä, that's it.

Näin flunssan kourissa laitoin ekstrapaljon mamman superhotteja chilejä, tuli väkevää, mutta vie kyllä limat mennessään! :D



Mukana paahdettua leipää ja paljon kipulääkkeitä, jälkiruoaksi makaamaan peiton alle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti