perjantai 15. tammikuuta 2010

Ihan oikea illallinen!

On vielä kovasti valmistusvaiheessa, mutta jattelin raportoida ensi, kuvittaa myöhemmin!

Tänään on "pitkästä aikaa Rovaniemellä-" juhlat, ja menu sen mukainen:

Éntree: champin jälkeen gratinoituja kampasimpukoita valkoviinisessä kastikkeessa sahramin kera.
Pääruoaksi kanaa viinirypäleisessä kastiketta tuorepastan kanssa. Oli tarkoitus tehdä pasta itse mutta sitten iski cba :D
Jälkkäriksi kaikkien suosikki, Crêpes Suzette jätskillä!

Mutta, kirjoitan tämän oikeasti kunhan valmistus on paremmassa vaiheella, nyt jokin huutaa keittiössä!

Update: Morgon efter.
Nom! Kampasimpukat oli ainakin illallisvieraiden mukaan oikeen maukkaita, itse en täysin sydämin rakastanut, mutta vieraathan on ne kaikkein tärkeimmät eniwei! Sahrami on ihmeellinen mauste, en vielä ole varma onko se hyvää vai ei, kummallista.

Ööh, kanasta tuli herkullista. Ruskistetut kananrinnat uunitettiin 175 asteessa noin tunti valkoviini-kanaliemi-omena-selleri- liemessä, josta keitettiin kasaan taivaallinen kastike. 2.5 desiin paistinlientä .5dl balsamicoa, kunnon nokare voita ja nippu tummia pieniä viinirypäleitä. Super nom!

Suurin onnistuminen oli kyllä perusranskalainen Crêpes Suzette. 4 hengellle tein 8 kappaletta tuhteja lettuja. Suuremmalla pannulla keitetään sokeria, voita, appelsiinin kuorta ja yhden appelsiinin mehu, ja tähän sekamelkaan lisätään lettuja, käännellen joka pinnan makusoosiin ja taitetaan neljään, sain omalle pannulleni näin 4 lettua kerralla flambeerausta varten. Flambeeraushan on siis alkoholijuoman viinaosuuden poispolttamista, jolloin jäljelle jää ainoastaa mahtava maku. .5dl Grand Marnieria ja .5 dl konjakkia pannulle lettujen kera, lämmitä hetki, ja nosta pannu pois liedeltä, kauahs liesituulettimesta, palovaroittimesta, verhoista, whatevöö! Sitten vaan pitkää tulitikkua tai sytytintä lähelle, ja WOOSH! Anna palaa rauhassa loppuun, näin lettujen sokeri karamelisoituu ja Marnierkonjakin maku jää ruokaan. Täy-de-l-list-ä!


Tässä illan onnisutnein otos. Valitettavasti taas ahneus esti kuvien ottamista, ruoka katosi pöydältä salamaakin nopeammin!

OMNOMONMOMNOMONMONMONM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti