keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Coq au Vin eli Kokkovään

Täydellinen raskalainen kanapata punaviinistä ja valituista nameista, Mammas kokbokista niinkuin sen pitää olla!

Pekonia käristellään pannulla, siirretään pataan, paistetaan pekonin rasvassa kanaa, vapavalintaista, paitsi paistisuikeroita, mausta suolalla ja pippurilla, ja laita pataan tinjaminoksen tai parin, sekä valkosipulin kanssa.
Edit: Unohin! Flambeeraa kanat konjakilla, se on
a) Ausome ja b) Maukasta.

Ööh, lisätään pataan puoli pulloa punkkua, jotain paksua, ja tietysti ranskalaista, kun kerran ruokakin on sieltä peräisin. Lisäksi, 2,5 desiä kanalientä ja ruikkaus tomaattipuretä. Laita uuniin sopivaan lämpöön, mulla oli siinä satasen keippeissä, kana on valmista 40 minuutin päästä.

Ruskista sipulia, mieluiten pienenpieniä ettei tarvitse halkoa, tai korkeintaa puolittaa, ja lisää pataan noin 10 minuttin kuluttua kanoista. 

Nyt, paksussa voissa ruskista herkkusieniä, nämäkin mielellään pieniä ja söpöjä, ja anna marinoitua hetki voissa pannulla, älä polta mutta, lepuuta kivasti junou. Heitä pataan ja anna pöhistä kaikessa rauhassa, se on parempaa mitä pedempään makoilee!


Tässä vaiheessa liemi pitäisi siivilöidä puhtaaksi, ja suurustaa, mutta meillä kyllä vaan suurustetaan koko pata, sitten tarjoillaan riisin kanssa. Juomaksi punaista, varma voittaja!


Makuisaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti