lauantai 20. helmikuuta 2010

Viikari goes.. saaristo!

Illallisaika, tarjolla:
Tomaattitartar, Punakampela änd Skånenperunat!

Tomaattitartar on kaltattua tomaattia, sipulia ja omenaa, marinoin sen dijon-sinappipohjaisessa kastikkeessa noin päivän, ei ihan niin kauaa, mutta kuitenkin. Tänään tuli vähän liian märkää, eikä pysynyt oikeen muodossaan lasista poistettaessa, mutta oikein kiva silti!!

Skånenperunat on aivan uskomaton ruoka.
Sauté pienittyä perunaa ja sipulia (Salottisipulia) kunnon voissa noin 10 minsaa ja lisää 1 dl kuohukermaa, 1½ dl maitoa ja keittele rauhassa kunnes perunat on kypsiä

Kampela vaaleana kalana on helppo valmistaa uunissa mureaakin mureammaksi namiruoaksi. 180 astetta uunia, kampelafileet isoon uunivuokaan, ja valellaan voisulalla sekä persiljalla, ehkä vähän valkosipulia ja chiliä. Uunita noin 8 minuuttia, eli riittävän vähän, ettei liha kuivu


Jälkkäriksi uunijäätelöä passion-hedelmällä ja sitruunatahnalla.
Makuisaa jälkkäriä ei pienemmällä vaivalla oikeastaan tee.
Sokerikakkupohja, (jota tein ensi kertaa tänään, onnistuin!! ), jonka päälle makua, tänään passionhedelmää ja lemon curdia, Suomeksi kai.. Tahnaa? :D
Tämän päälle pituuksissaan halkaistu jäätelölitra, jonka väliin toinen kerros makua. Koko komeus viimeistellään marenkikuorrutuksella. Litran mötkylän pääällysti hienosti 4 munanvalkuaisella johon lisätään 1½ dl tomusokeria. Nope 4 minuttia kuumassa uunissa. (280?? jotain sinne päin) Pidä huoli että marenki päällystää koko jäätelön, tai se sulaa voimalla!

Kriittinen huomio, matalampi uunivuoka olisi pelastanut tämänpäiväisen, marenki olisi kypsynyt pidemmälle, mutta maukastahan siitä tuli, kovin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti