maanantai 22. helmikuuta 2010

Voittajien välipala

On maukas munakas!



Tässä herkkubeibessä makua antamassa aurinkokuivattua tomaattia, chorizoa, keittokinkkua, parmesania, voita ja persiljaa, ja tietysti kuohukermaan tehtynä!
Äidin rakkaudella kasvattamien kanojen munat on pieniä mutta herkullisia!

Vie nälän ja huolet, guaranteed!

lauantai 20. helmikuuta 2010

Viikari goes.. saaristo!

Illallisaika, tarjolla:
Tomaattitartar, Punakampela änd Skånenperunat!

Tomaattitartar on kaltattua tomaattia, sipulia ja omenaa, marinoin sen dijon-sinappipohjaisessa kastikkeessa noin päivän, ei ihan niin kauaa, mutta kuitenkin. Tänään tuli vähän liian märkää, eikä pysynyt oikeen muodossaan lasista poistettaessa, mutta oikein kiva silti!!

Skånenperunat on aivan uskomaton ruoka.
Sauté pienittyä perunaa ja sipulia (Salottisipulia) kunnon voissa noin 10 minsaa ja lisää 1 dl kuohukermaa, 1½ dl maitoa ja keittele rauhassa kunnes perunat on kypsiä

Kampela vaaleana kalana on helppo valmistaa uunissa mureaakin mureammaksi namiruoaksi. 180 astetta uunia, kampelafileet isoon uunivuokaan, ja valellaan voisulalla sekä persiljalla, ehkä vähän valkosipulia ja chiliä. Uunita noin 8 minuuttia, eli riittävän vähän, ettei liha kuivu


Jälkkäriksi uunijäätelöä passion-hedelmällä ja sitruunatahnalla.
Makuisaa jälkkäriä ei pienemmällä vaivalla oikeastaan tee.
Sokerikakkupohja, (jota tein ensi kertaa tänään, onnistuin!! ), jonka päälle makua, tänään passionhedelmää ja lemon curdia, Suomeksi kai.. Tahnaa? :D
Tämän päälle pituuksissaan halkaistu jäätelölitra, jonka väliin toinen kerros makua. Koko komeus viimeistellään marenkikuorrutuksella. Litran mötkylän pääällysti hienosti 4 munanvalkuaisella johon lisätään 1½ dl tomusokeria. Nope 4 minuttia kuumassa uunissa. (280?? jotain sinne päin) Pidä huoli että marenki päällystää koko jäätelön, tai se sulaa voimalla!

Kriittinen huomio, matalampi uunivuoka olisi pelastanut tämänpäiväisen, marenki olisi kypsynyt pidemmälle, mutta maukastahan siitä tuli, kovin!


perjantai 19. helmikuuta 2010

NOM-cookies


Nyt meillä on herkullistakin herkullisempi vieraileva nero. Maek and enjoy!

Henrik

150g sulatettua margariinia
1,5dl sokeria
5:41pmHenrik
Epix start!
5:41pmHenrik
3dl kaurahiutaleita
5:41pmHenrik
:DD
And kookos?
5:42pmHenrik
2rkl vehnöjauhoja
5:42pmHenrik
Oho, meni terveelliseks
5:42pmHenrik
1tl vanilliinisokeria
veitsenkärjellinen suolaa
kookos ei kuulu reseptiin. se on oma lisä.
1dl kookoshiutaleita
5:42pmHenrik
Ausome!
5:42pmHenrik
paistetaan 5-8min 200C
noin 9 menee pellille koska ne kleviää ku perkeleet
most easy

Is maked with love!

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Coq au Vin eli Kokkovään

Täydellinen raskalainen kanapata punaviinistä ja valituista nameista, Mammas kokbokista niinkuin sen pitää olla!

Pekonia käristellään pannulla, siirretään pataan, paistetaan pekonin rasvassa kanaa, vapavalintaista, paitsi paistisuikeroita, mausta suolalla ja pippurilla, ja laita pataan tinjaminoksen tai parin, sekä valkosipulin kanssa.
Edit: Unohin! Flambeeraa kanat konjakilla, se on
a) Ausome ja b) Maukasta.

Ööh, lisätään pataan puoli pulloa punkkua, jotain paksua, ja tietysti ranskalaista, kun kerran ruokakin on sieltä peräisin. Lisäksi, 2,5 desiä kanalientä ja ruikkaus tomaattipuretä. Laita uuniin sopivaan lämpöön, mulla oli siinä satasen keippeissä, kana on valmista 40 minuutin päästä.

Ruskista sipulia, mieluiten pienenpieniä ettei tarvitse halkoa, tai korkeintaa puolittaa, ja lisää pataan noin 10 minuttin kuluttua kanoista. 

Nyt, paksussa voissa ruskista herkkusieniä, nämäkin mielellään pieniä ja söpöjä, ja anna marinoitua hetki voissa pannulla, älä polta mutta, lepuuta kivasti junou. Heitä pataan ja anna pöhistä kaikessa rauhassa, se on parempaa mitä pedempään makoilee!


Tässä vaiheessa liemi pitäisi siivilöidä puhtaaksi, ja suurustaa, mutta meillä kyllä vaan suurustetaan koko pata, sitten tarjoillaan riisin kanssa. Juomaksi punaista, varma voittaja!


Makuisaa!

lauantai 13. helmikuuta 2010

Sisko-rakkaan Kasvispasta

Rakas siskoni osaa tehdä mukasta ja nopeaa namipastaa, ja kasvis-ihmisille tiedoksi, että tässä ei ole lihaa. Liha-ihmisille tiedoksi, että siitäkin huolimatta se on todella hyvää ja täyttävää. Aubergine-pastaa, jonka reseptin kerron nyt Teille:

Kuullota öljytilkassa vapaavalintaisia nameja, inc. sipulia, valkosipulia, chiliä, näitä perusaineita. Lisää mikäsenniminytoikeastionsuomenkielelläperkele se violetti pötkylä aubergine (Edit: Munakoiso!) ronskeina kuutioina, sekä tuoretta tomaattia. 

Lämmitä pehmeäksi möysköksi, sen kuuluukin olla lähes taikinaa, mutta yritä silti välttää turhaa rankaisua kun sekoitat! Lisää mortteloituja korianterinsiemeniä.

Sekoita pastaan voinokareen kanssa ja nautiskele menemään kuule punaviinin ja parmesanin kanssa. So much nies!

keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Huomisen menu harjoituskappale

Huomenna on pienen juhlinnan paikka, joten harjoittelen itselleni tuntemattomia ja vaikeaksi osoittautuneita nameja valmiiksi!

Eggs Benedict, brittimuffineja, pekonia avec sauce béarnaise, juomaksi tottakai Valkoisen Miehen Aamujuomaa

Tästä menusta tuntematon on eggs benedict, lontooksi usein poached eggs. Munat rikotaan kiehuvaan, etikalla maustettuun veteen, ja uppopaistetaan kypsiksi. Aamuinen yritykseni päätyis täydelliseen fiaskoon, nyt juuri uskaltelen itselleni illalliseksi uusintayritykseen, odottelen puolisen tuntia että muffinitaikina nousee, sitten nähdään!

It's GO-time!:

My god.
Tää on aivan helvetin hyvää. :D


Jostain syystä munien keitossa ei tällä kertaa ollut yhtään mitään ongelmia. Ainoat kaksi probleemaa jotka nousivat olivat: 
1. Tekemisen rytmittäminen, munat jäähtyivät kastiketta odotellessa :(
a) Muffinit paistui liian nopeasti ja jäivät sisältä raa'ahkoiksi, täytyy pitää pannu vähän kylmempänä. Kokonaisuutena todella toimiva, makujen liitto on kerrassaan seksikäs!.

Tomorrow, I will rock your world.

Tomorrow:

Jeah! Muffinit oli mainio tehdä uunissa, kypsyivät paljon paremmin, ja kohosivat NIIN fluffyiksi että nom! 
Menun valmistuksen ainoa miinuspuoli on kaikkien aineiden lähen yhdenaikainen valmistus, se aiheuttaa kaaosta & stressiä, mutta onneksi yleisö oli hengessä mukana, ja Mimosat vain nostattivat tunnelmaa! Nyt on aika valmistautua sitseilemään, Ei ruokaa tänään!

maanantai 8. helmikuuta 2010

Ihanjokapaikan tomaattikastike

Jep. Tää on arkiruokien arkiruoka, mutta helposti aika voittaja. Syön tätä keittona, pastan kanssa, tai vaikka pitsapohjalla pyreen sijasta, so tasty!

Hmm. Hienompi variaatio:
tee rasialliseen kirsikkatomaatteja kunnon viiltoja, laita uuniin mietoon kuumaan, joku 120 about? Paljon öljyä, valkosipulia ja mitä mausteita nyt tuntuu sopivan muudiin. Sekottele silloin tällöin, ja anna nahistua ja valua ja makuuntua oikeen kunnolla! Sitten siirrytään steppiin 2. josta voit aloittaa ihan yhtä hyvin, mutta, niin, luksus on luksus junou!?
Pilko ja pannuta öljyssä sipulia ja valkosipulia ja chiliä kunnes aromaattista ja sipulit sopivan pehmeitä, älä anna valkosipulien mennä yli, koska kaikki on pilalla silloin.
Lisää.. Tattadadaaaa:
Purkkitomaattia, aivan sama mitä, ne on tomaatteja.. Tässä stepissä myös noi uunitetut kirsikkatomaatit jos käytät. Vaihtoehtoisesti myös aurinkokuivattua tomaattia, mä tykkään paljon niistä niin käytän aina.
Ja keittele kivasti kasaan. Lisää vähäisen suolaa, ja sokeria.
Sokeria. Äiti opetti että tomaattiin aina sokeria, se kivasti rikkoo siitä sellasta, kitkeryyttä. And it works!
Maistele, ja lisää vaikka kasvislientä jos haluat, ja keittele kasaan sen vahvuiseksi kun nyt haluat, se on jo hyvää!

Käytä kaikkeen, toimii. Halpaa opiskelijan arkimättöä, toimii oikeanakin ruokana. :D

keskiviikko 3. helmikuuta 2010

LATANA PEHNIS!

Hmhjep!

Kaksi ruokalajia kerrottavana..
Perunahommelit
Jokin naishenkilö teki jossain ohjelmasas joskus toista viikkoa sitten tällaisia, ja ajattelin maistaa. Reseptiä en löytänyt, tai siis etsinyt, mutta ruokaahan se vain on, kuinka vaikeeta se VOI olla?

Siivuloin isosta rosamundaperunasta mahdollisimman a) isoja ja b) ohuita lettuja. Näiden sisään asettelin kivasti chorizoa, parmesaania ja aurinkokuivattua tomaattia. Sitten toiset lastut katoiksi ja uuniin.. Käytin muistaakseni 200 astetta. 

Laita "nyytit" yhdelle uunipellille, laita toinen paperi päälle, ja liiskaa oikein sillälailla tehokaasti kasaan ja yhteen niitä, tarkoitulsena olisi saada rapeita ja kasassa pysyviä kakkuloita. Mulal ei käynyt ihan niin hienosti, letut hajosi ja sisälmykset levisi ympäriinsä, mutta ihan maukasta ruokaa, upposi oluen kanssa mainiosti! 
Succeen aste, ei kauhean korkea, mutta ravintoa..

"Valkoinen Possukastike"
Tää on mun lemppariruokia, ja mamman pikapäivänpelastusruoka!
Paistetaan pannulla meetvurstia, valkosipuli pref.
Otetaan yksi kappale sikaa, file on hyvä, ja tehdään siitä muhkeita siivuja, jotka ruskistetaan metukan rasvassa. Tämä vaihe jo paljastaa kuinka upeaa tästä tulee!
Sitten yksi kappale sipulia,, pannulle ja pehmennys. Lisätään sopivasti vettä ja makuun paprikaa ja annetaan keittyä kunnes liha on kypsää. Lisää aurinkokuivattua tomaattia ja oliiveja, anna hautua taas hetki. Lopuksi lisää ruokakermaa kunnes adjektiivi "valkoinen" tai paremminkin "vaalea" täyttyy. Tarjoiltavaksi esim riisin kanssa, kuvassa Peni-sedän villiriisiä, se on terveellisempää!


OMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMNOMN