maanantai 17. toukokuuta 2010

Anteeksi hiatus

Aluksi, perinteinen currykana, taitaa olla jo kirjoitettukin. :)


Käsintehtyä pastaa, mulla on vihdoin resepti ja toimintatavat finaaliasteella. Parasta omasta pastasta tulee, jos muistaa kaksi asiaa, kunnon taikinan lisäksi. 
Rullatessa taikinaa koneen läpi pitää sitä käännellä itsensä päälle, siis esimerkiksi puolittaa, monesti, ja monissa asteissa. Mä rullasin minimipaksuuteen asti, ja sitten taittelin noin nelinkerroin, ja aloitin alusta, kuvittele tekeväsi lehtitaikinaa. Toinen iso innovaatio oli kuivata leikattu pasta. Ylemmässä kuvassa näette hienon kuivauslinjan, jolla annoin pastan kuivua noin tunnin. Näin keitetystä pastastakin tuli sopivan kovaa, eikä se kärsinyt omatekoisen pastan pehmeydestä, joka on mulla ollut ongelmana.

Näin maukkaan pastan kanssa oli mukava tarjota hyvää hirvenjauheliha-bolognesea, jonka pääaineina olivat jauheliha, tomaatti, punaviini, porkkana ja pekoni.

Nomnom!


Ja voittajien aamupala Mk 2.0, The Fry-up
Pekonia, munakokkelia, papuja ja paahtoleipää. Täydellisyyttä.
Munakokkeli tässä on "vihreä" variaatio, joka syntyy lisäämällä pestoa. Mukava lisä ja sopii mainiosti tähän kokonaisuuteen! Vielä kun olisi vähän makkaraa ja sieniä, ehkä tomaattia, saattaisi olla hyvä lisä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti