tiistai 20. huhtikuuta 2010

Shrimp Bisque, tai Viikari, soppahirviö!

Perinteisellä linjalla, vaihteeksi ranskalaisperäinen paksu äyriäissoppa. Koskakohan söisin jotain kiinteää?
Bisque tosin on parhaimmillaan aika tosi paksu, lähes kastike. JA hirveän vaikea!

1 lb katkarapuja, pakasteetkin käy, jos on pakko.
Noin 2 salottisipulia
jauhoja
purkki tomaattia
kanalientä
paksua kermaa
sekä voita

Sautee salottia voissa kunnes pehmeää ja lisää ravut,pyörittele kunnes vaaleanpunaisia, (about 5 minuuttia). Poista noin 1/4 ravuista erilleen, ja lisää pannulle jauhoja. Noin 3/4 kuppia, elii.... 1.777 desiä, riippuen kuinka vahvaa keittoa haluat. Lisää tomaatti, ja kanaliemi, määriä en osaa sanoa, silmämääräisesti purkki tomaattia ja, purkki kanalientä ehkä? Sekoita ja lisää kerma.

Sauvasekoita irralliset ravut rouhkeaksi pyreeksi, ei mitään mössöä, mutta vähän rikki, ja lisää soppaan. Lämmitä pienellä lämmöllä kuumaksi, lisää 1.5 desiä sherryä ja tarjoile.

Helppoa JA hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti