maanantai 31. toukokuuta 2010

KesäViikarin Kesämakkaraa!

Suomen kesä on olutta, makkaraa ja "aurinkoa" (= vesisadetta).
Makkara mielletään brutaaliksi man-man ruoaksi, mutta sitä voi syödä myös hyvin ja maukkaasti! Tässä tosi vaikea saksalaismallinen vaihtoehto:

/Get:
Bratwurstia
Sipulia
Olutta.

/Do:
Paista bratwurstit pannussa huolella ja nosta kuivumaan lautaselle. Sauté sipulia renkaiksi leikattuna kunnes se pehmenee mehukkaaksi, laita makkarat takaisin pannuun ja lisää olutta. Lager tai muu vaalea olut toimii parhaiten. Keitä olut siirapiksi ja syö, sopii vaikka hodarin sisään tai perunamuusin kanssa! Se Maillen Dijon-sinappi jossa on kokonaisia sinapinsiemeniä sopii tämän kanssa aivan ihanasti!

Nomfood!11

Tsikiin!


Nomchicken ja hyviä juureksia mahtavalla kastikkeella!
Kokonaisen kanan sisään laitoin rosmariinia ja timjamia, valkosipulia sekä sitruunan, ja sen alle uuniin perunaa, porkkanaa ja selleriä, sipulia sekä pari valkosipulinkynttä. Olisi pitänyt laittaa myös palsternakkaa ja vaikka omenaa, mutta ei ollut! :D

Kastike oli tämän reseptin hieno vahinko. Paistinliemi (Kananrasva :D ) joka valuu kanasta juureksien sekaan otetaan erilleen, lisätään balsamicop-etikkaa ja suolaa/pippuria, hiukkanen tomaattipureta ja suurustetaan. Aivan mahtavaa!

Ööh, se olis siinä! Kiitos A hienosta kastikkeesta!

lauantai 22. toukokuuta 2010

Perunagnocchit



Uh. Se oli hyvää :D

Gnocchi on italialainen myky, tälläkertaa perunasta. Ohje on Glorian Ruoka & Viinistä. 

Yksinkertaisesti asetettuna nämä gnocchit ovat pastataikinaa, jossa osan jauhoista ja munasta korvaa peruna seka parmesan. Taikinan konsistenssi on hieman pehmeä verrattuna tuorepastan tekoon, ja muotoilu kovin kummallinen. Itse taisin litistää hieman liikaa, mutta makuhan ei siitä kärsi! Niitä oli myös mukava keittää, knöölit lasketaan kiehuvaan veteen, ja valmiina ne nousevat pinnalle! 

Kastikkeena on hyvin perus tomaattikastike, jonka additiona on bratwurst-makkaraa, syynä se, että Rovaniemi ei minulle Italialaista raakamakkaraa tarjonnut mistään... :(

maanantai 17. toukokuuta 2010

Anteeksi hiatus

Aluksi, perinteinen currykana, taitaa olla jo kirjoitettukin. :)


Käsintehtyä pastaa, mulla on vihdoin resepti ja toimintatavat finaaliasteella. Parasta omasta pastasta tulee, jos muistaa kaksi asiaa, kunnon taikinan lisäksi. 
Rullatessa taikinaa koneen läpi pitää sitä käännellä itsensä päälle, siis esimerkiksi puolittaa, monesti, ja monissa asteissa. Mä rullasin minimipaksuuteen asti, ja sitten taittelin noin nelinkerroin, ja aloitin alusta, kuvittele tekeväsi lehtitaikinaa. Toinen iso innovaatio oli kuivata leikattu pasta. Ylemmässä kuvassa näette hienon kuivauslinjan, jolla annoin pastan kuivua noin tunnin. Näin keitetystä pastastakin tuli sopivan kovaa, eikä se kärsinyt omatekoisen pastan pehmeydestä, joka on mulla ollut ongelmana.

Näin maukkaan pastan kanssa oli mukava tarjota hyvää hirvenjauheliha-bolognesea, jonka pääaineina olivat jauheliha, tomaatti, punaviini, porkkana ja pekoni.

Nomnom!


Ja voittajien aamupala Mk 2.0, The Fry-up
Pekonia, munakokkelia, papuja ja paahtoleipää. Täydellisyyttä.
Munakokkeli tässä on "vihreä" variaatio, joka syntyy lisäämällä pestoa. Mukava lisä ja sopii mainiosti tähän kokonaisuuteen! Vielä kun olisi vähän makkaraa ja sieniä, ehkä tomaattia, saattaisi olla hyvä lisä.