perjantai 12. maaliskuuta 2010

Viikari och Mamma i samma kök!

Illaksi tulee vieraita, ja voimaduuo on vauhdissa!! Isi myös auttaa häärimällä, maininnan arvoinen!

Alkupalaksi Chévreleipiä ja juuressosekeittoa, pääruoaksi jänispataa, ja jälkiruoaksi Karamelisoituja nasheja ja babaleivoksia.

Keitto on purjoa, palsternakkaa ja, ööh, juuresta, eli perunaa. Ja kermaa. Ja kirveliä vähän mauksi.

Jänispata on isin ampumaa jänöstä, jonka mamman kanssa pilkoimme. Ruskistetaan voissa änd pataan meed juurekset, palsternakkaa, lanttua, öö, sipulia, porkkanaa. Valkoviiniä mukaan, ja pari tuntia uunia. Nostetaan lihat ja silataan bunjonki. Freesaa salottisipulia ja valkosipulia, lisää herkkusieniä ja anna muhista. Lisää créme fraiche ja buljonki, keitä vähän kasaan. Blandaa persiljaa ja maista, ja huiskaa soosi lihoille. Tarjoillaan pottuin kanssa.

Tässä on vänistä ja kermaa. Se on hyvää.


Nashiohje on aamuteeveestä.
Mutta niita saa flambeerata niin ne on varmasti namiherkkua, koska flambeeraus > kaikki.
Uppaan fotous kunhan saadaan ruokia pöytään.

Baba on pulla. Se ei noussut ihan niinkuin piti, mutta nashien flambeerausliemessä uitettuna suht maukas mötikkä! Valkoinen on jogurttivaahtoa, kiva terä ylimakeaan ruokaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti