maanantai 22. maaliskuuta 2010

Kevään ensimmäiset parsat

NOM!!
Parsakausi on virallisesti avattu.

Vihreä parsa on herkkua ja simppeliä, sopii mainiosti pekonin, parmesanin ja hollandaise-kastikkeen kera!
Tässä tarjoilen kuhafilettä, jolle olen vilauttanut voista paistinpannua. Lihan pitää pysyä lähes raakana, jotta se säilyttää kosteutta. Kera perunoita, parsaa sekä hollandaisea.

Hyvä että sain malttini kiinni vielä kun ruokaa oli edes tämän verran!


Hollandaisekastike..
Se on pirun vaikea tehdä. Yleensä turvaudun pussiin, mutta sen käsin vispaaminen on myös hauska testi, koe omille kyvyille so to speak. Se perustana on kananmunan keltuaisen ja voin emulsio, joka maustetaan sitruunalla, suolalla ja valko- tai cayannepippurilla. Vaikeaksi reseptin tekee emulsion, eli rasvahiukkasten sitomisen keltuaiseen...
Koska keltuainen menettää kykynsä sitoa rasvaa jos se keittyy.. Joten hidas vesihaude ja huolellinen vispaaminen ovat avainasemassa. Harjoittelu tekee mestarin, tässä on Danilo Alfaron reseptin ainemäärät:


1 kuppi kirkastettua voita
4 keltuaista
2 rkl sitruunamehua
1 rkl kylmää vettä
+ mausteet

Keltuaiset ja vesi vispataan vaahdohkoksi, ja lämmitetään vesihauteessa. Lämmöllä pitäen vispataan keltuaisia jonkin aikaa, ja lisätään hitaasti sula voi. Hyvin hitaasti, hyvin jatkuvasti sekoittaen! Lopuksi maustetaan maun mukaan sitruunalla, suolalla ja valkopippurilla.

Bon appétit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti