lauantai 15. lokakuuta 2011

Nötbiff med timjam o vitlök


No aika perus, ei kai tää ohjeita tarvitse? Pihvi, timjaminoksa ja aioli.
Tuo päällinen... Sitä voisi kuvailla aioliksi, ja sen valmistus on helppoa ja käyttötarkoituksia loputtomasti:

Tavoitteena on saada öljy ja valkosipuli emulsioitumaan keskenään majoneesinomaiseksi sekamelskaksi, jota Italiassa kutsutaan aioliksi, aglio, valkosipulia, olio, öljy, aioli !

Laita mortteliin valkosipulin kynsi tai pari ja ripaus merisuolaa ja muussaa hienoksi, lisää tilkka oliiviöljyä ja muussaa lisää. Lisää öljyä tipoittain ja sekoita välillä raivokkaasti morttelissa, lisää taas öljyä ja jatka, kunnes seos muistuttaa majoneesia, ja sitä on riittävästi joka syöjälle. Mössö voi tulla aika voimakkaaksi, onhan se periaatteessa pelkkää valkosipulia, joten käytä kohtuudella. 

Toinen mainio käyttötapa aiolille seuraavassa postissa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti