torstai 29. syyskuuta 2011

Kevätkananpoikia perinteisesti uunikasvisten kanssa





Hähhää! Luulit varmaan etten varmasti kirjoita taas pariin kuukauteen. No tässä sitä taas ollaan!

Ja vieraina tänään on kaksi pientä kevätkananpoikaa, koska nyt Rollossa ainakin vallitsee niin keväinen tunnelma että jes..

Tarvitset:
kevätkananpoikaa tai broileria, kokonaisena
Sitruunaa
Timjamia
Valkosipulia
Sek. juureksia

Resepti on peruksein mitä on, ja toimii tosi hyvin kokonaiselle kanallekin. Eli siisti kana, ja laita ihan kyselemättä sen sisään sitruunaa, (oh yeah) puolikas ehkä kokonaiselle kanalle, nämä pojat saivat vain 1/4, koska ovat tosiaan pieniä..

Samalla hakkaa morttelissa pari valkosipulinkynttä, kourallinen timjamia, suolaa ja pippuria sekä oliiviöljyä mukavaksi tahnaksi ja tunge tämä kanan nahan alle rintapalojen päälle, ja sivele lopuilla ulkopintoja.

Ja tällä kanat ovat valmiita uuniin. Uuniin jonka olet lämmittänyt noin 200-225 asteeseen. Laita kanat ritilälle, ja niiden alle toiselle sellaiselle uunipellillinen lohkottuja perunoita, porkkanoita, palsternakkaa, sipulia, punajuuria, joita voi vähän suolata, pippuroida ja valkosipulisoida. (Punajuuret olis kiva laittaa omaan kulhoon, ne sotkee kaiken muun ja saa ruoan näyttämään vähän..)

Kanojen rasva valuu allaolevien kasvisten kaveriksi niiden... ½tuntisen kypsymisen aikana. kasviksia kannattaa heilutella, ja jos mahdollista, ota kanat kypsänä ulos ja anna kasviksille vielä lämpöä, koska olisi kiva saada niihin vähän rapeutta.

Niin hyvää, niin terveellistä, koska hei, kananrasvassa uppopaistetut perunathan on aikalailla terveellisyys.

Tässä vielä after-kuva lautaselta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti