maanantai 26. syyskuuta 2011

Perinteinen Delaynpahoitteluposti! (Viikariankka)

Moi vaan kaikille!
Niinkun varmaan huomaatte, Blogittaja (se olen minä) ei kirjoittanut taas moneen aikaan mitään.
Syynä tähän ovat lähinnä se, että
a) Kesä. Kesäisin ei kokata, silloin vaan syödään, ja
b) Kesätyökseni tein ruokaa, joten kokkaus, saati kirjoitushalu meni siinä tiskatessa.

Nyt kuitenkin yritän vakaasti saatuani paluumuuton Siperiaan valmiiksi kirjoittelemaan aktiivisesti, sanotaan, posti viikossa, minimi, ok?

Ja jotten nyt jätä ihan tekstiksi, annetaanpas..


Viikariankkaa ja Appelsiini-salottisipulikastiketta.

Umm...
En oikein muista miten tätä tehdään, koska se menee autopilotilla, mutta.
Viipaloi ankanfileisiin nahkapuolelle ristikko ja laita kylmälle valurautapanulle ja pannu levylle. Nyt vasta levy päälle ja ruskista nahkapuoli.
(Opin tässä joskus miksi näin. Se hitaasti nouseva lämpötila sulattaa mahdollisimman paljon sitä rasvaa jota on aika reilusti siellä nahan ja lihan välissä, ja näin aikaansaadaan rapea, ja hieman vähemmän rasvainen Ank.
Käännä nahan ruskistuttua ja ruskista toista puolta pari minuuttia. Älä missään nimessä liikaa. Ankkaa voit kypsentää liikaa, mutta vaikeampi kypsentää liian vähän. Kun valmis, laita folioon ja lepäämään sivupöydälle.

Kattilaan laita shalottisipulisilppua ja pehmitä hieman. Lisää ankanrasvaa tilkka, ja sitten 1 appelsiinin mehu ja jonkinverran kuorta. Keittele tätä kokoon kunnes se paksunee, suolaa ja pippuroi ja syö.

Tämän kanssa menee kivasti vaikka kuvassakin paikallaolevat palsternakka-porkkanat jotka on viettäneet jonkinlaisia aikoja uunissa suolan, pippurin, öljyn ja.. rosmariinin kanssa. Pari valkosipulinkynttä vielä ja se olis siinä.. 200-225 astetta ja.. pehmeiksi! Jes!

Viikari aut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti