sunnuntai 27. helmikuuta 2011

LauantaiSalsa?


Pitkästä aikaa oikein valmistin ruokaa ruokaa jota tarvitsi vähän valmistaakin!

Wanha jääpaistiresepti on upea! Jäinen paisti laitetaan uuniin noin 80 asteeseen 10-12 tunniksi, jonka jälkeen 4-6 tunniksi liemeen joka on :
10% suolaliuos
valkosipulia,
viinietikkaa.. hmm. vajaa sellainen pieni pullo,, 2-3 desiä
sekalaisia yrttejä

Leikkaa niin ohueksi kuin vain onnistuu, jos mahdollista, käytä konetta, se siivuttaa ihanasti, mutta onhan ne aika harvinaisia keittiöissä...

Tämän kanssa sopii parhaiten evar niinq Salsa Verde, tässä on Jamien ohjeen mukaelma:
Nippu basilikaa
pari kourallista lehtipersiljaa
pari kourallista mintunlehtiä
koura gurkineita, siis niitä minikurkkuja jotka on säilötty makeahkosti
kourallinen kapriksia
pari-kolme ruokalusikallista punaviinietikkaa
ruokalusikallinen Dijon-sinappia
noin 5 anjovisfilétä
ja paljon oliiviöljyä
suolaa ja pippuria makuun

Nämä vaan muusitaan ja jatketaan oliiviöljyllä sopiksi 

Kanssa sopii ihanasti tietysti uunivihannekset, tässä omaelmani perunoita, porkkanaa, auringonkukansiemeniä ja valkosipulia. Mikä siitä tekee omilaista? Suolaa, pippuria JA aika reilusti sokeria, muistaakseni jotain 2-3 ruokalusikallista. Mahtava sweet and salty siitä!

<3 Viikari, love and understanding

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti