torstai 24. helmikuuta 2011

Coq au Valko-Vin

Kokkovään on lukijoille jo tuttu koska se vaan on niin dämä helppo tehdä, mutta tässäpä onkin aivan uus juttu!
Enemmänkin kanainen beuf bourguignon valkoviinistä ja kanasta, taino eihän se sitten ole kovinkaan lähellä..
No eniwei.

Lämmitä uuni noin 100-200 asteeseen, riippuen kauanko ajattelit hauduttaa ruokaa (vink, hauduta 3-4 tuntia juuri yli sadassa asteessa.)
Ruskista kasarissa pekonia reilussa voissa ja nosta pekoni hetkeksi pois. Jäljellejääneessä makurasvassa pehmittele sipulia ja valkosipulia sekä herkkusieniä (jos löydät niitä söpön pieniä, laita kokonaisena, muuten pilko isoiksi paljoiksi.) ja lisää pekonit takaisin astiaan. Lisää kanaa, (jos nyt haluatte jotain määriä niin.. sanotaan 200g kanaa ja 1 iso sipuli, 3-4 kynttä valkosipulia ja koura pari sieniä.) pari timjaminoksaa ja valkoviiniä. Viiniä on hyvä lisätä niin paljon että kaikki ainekset juuri peittyvät. 

Ja se on aikalailla siinä... Anna puhista uunissa mieluiten useita tunteja, ja syö riisin ja valkkarin kanssa. Mukavaa vaihtelua coq au vinille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti