perjantai 29. lokakuuta 2010

Tsikiin eiku Canard

Ah! Mitä tekee Viikari kun jääkaapissa ei ole ruokaa ja massu(t) vinkuu nälkää?

No, Hunajapaahdettua ankkaa, uunikasviksia ja appelsiinikastikehommaa!


Resepti muuten ruokablogi.fi:stä

Tuota, ankka tehdään aina näin, eli kuiva ankka viillellään nahka-rasvapuolelle salmiakkikuvioon ja laitetaan kuumalle (parilla)pannulle nahka alaspäin noin 5-7 minuutiksi, nopea käännös, alle minuutti siis lihapuolella ja sitten uuniin paistumaan sisältäkin. Ankan on tarkoitus jäädä vähintään punaiseksi sisältä. sitten ulos vetäytymään, mehut menee kivasti sisään ja sitten leikellään. 

Tässä reseptissa pannulla ruskistamisen jälkeen nahkapinnalle valellaan hiukkasen hunajaa enne uuniin laittoa, tulee namia. 

Muaksi oli peruna-porkkana-paistoa, jonka nyt osaatte tehdä jo! Eli potut ja porkkanat ja sipuli ja valkosipuli ja suola ja pippuri ja timjami ja öljy uuniin 200 asteeseen pitkäksi aikaa. Mun nyrkkisääntö on, että kun porkkana kutistuu "rapeaksi" (Ei siis rapeiksi mutta ei enää täysin märiksi!) on perunat parhaassa vaiheessa!

Kastike on myön Ruokablogista, vaikka resepti on kyllä perinteisin ankka-kastike jota olen syönyt monesti eri muodoissa!
Eli, 
2½ dl appelsiinimehua, 
1 dl balsamicoa 
2 rkl sokeria ja
tilkkanen soijaa ja 
appelsiininkuorta
jotka laitetaan kattilaan ja keitetään vahvasti kasaan. 

Nyt on pakko myöntää että oli vetin hyvää. :D

Dingdong, kanssa sopii tanniininen punaviini, ankka kun kauhean rasvaista on!

Viikari out!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti