keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Hampparia ja tsipsejä...


Uppopaistaminen on täysin upeeta! Meidän mamma ei ole tehnyt munkkeja koskaan, ja tästä syystä en ole oikeastaan koskaan uppopaistanut mitään. Mutta tänään A lupasi että saan tehä chipsejä, ja mähä tein!!!

Paitsi että uppopaistaminen on suht helppoa (vaarallista kyllä, muttei vaikeaa), se ei myöskään ole ihan niin epäterveellistä kuin kuvitellaan. Ja jos maailmassa on parempia perunoita kun uppopaistetut pienellä suolalla niin kertokaa ihmeessä...

Tässä on siis self-made hampurilainen, siinä ei mitään ihmeellistä, mutta ohjeistetaan nyt vaikka omien "ranskalaisten" tai "VAPAUS"-perunoiden valmistukseen.

Eli mä laitoin 1l auringonkukkaöljyä kattilaan, (wokkiin), ja kypsytin sen 170-asteiseksi. Tämä on se osuus joka jännitti, koska meidän keittiömittari menee vain 130, enkä ollut satavarma, mutta interweb antoi hyvän ohjeen, eli jos tuonne öljyyn laittaa yhden popkornin jyvän, kun se poksahtaa ollaan about 160-170 asteessa! Sitten vaan perunat erissä öljyyn ~5 minuutiksi, ihan oman himon mukaan millaisen ruskeiksi haluaa. Nostele reikäkauhalla tavara pois. Tärkeähkö, valuta hyvin ja laita vaikka kasaan talouspaperia vähän imeytymään ne, koska, onhan siellä sitä rasvaa kyllä siltikin aika paljon! Varokaas sitten sitä öljyä, se on kohta 200 asteista ja polttaa ihan hitsisti, ja jää vähän niinkuin ihoon kiinni.

PS. Tee lastuja esim bataatista tai porkkanasta, tai punajuuresta, Wau.

PPS. Säästä öljy, sitä voi käyttää useita kertoja! Suodata pullottaessa vaikka kankaan läpi niin se pysyy vähän puhtaamman näköisenäkin!

1 kommentti: