maanantai 24. lokakuuta 2011

SUPERVISH


Tatada! 
Tässä on sellainnen resepti että nam! Kala on nimittäin kypsytetty uunissa suosan sisään leivottuna, ja saa makua suolassa olevista mausteista ja yrteistä, päällä on se aioli, ja vieressä möykky kukkakaalipyrétä.

Eli..
2x Kala, ei sisälmyksiä mutta suomut paikaillaan
1x sitruuna
1 rkl Fenkolinsimeniä
1 kilo merisuolaa
1x kananmuna

Sekoita suola, fenkolinsiemenet, sitruunna kuori ja muna sellaiseksi semimäräksi taikinaksi ja laita vuokaan ohut kerros tätä möhnää.
Sillä välin täytä kalaan nippu persiljaa ja muita vapaavalintaisia yrttejä, aseta vuokaan suolan päälle ja hautaa kokonaan lopulla suoleseoksella. Uunita täydellä volyymilla kunnes kala on kypsä. Tämän tiedät helposti laittamassa veitsen salaa kalan paksuimpaan kohtaan, ja jos hetken kuluttua nostaessasi terän pois se on kuuma, on kala valmis!

Kukkakaali keitetään pehmeäksi kermamaidossa ja soseutetaan voin kanssa kun se on pehmeä. simppeli, ja uskomattoman hyvä!

Aioli sopii tämän kanssa täydellisesti, eikä suolaisuus ole liiallista, vaikka saattaisi kuvitella.

Jamien alkuperäinen ohje, jos mun selitykset ei niinku kelpaa.

Jesp, Viikari awaaaaaay!

lauantai 15. lokakuuta 2011

Nötbiff med timjam o vitlök


No aika perus, ei kai tää ohjeita tarvitse? Pihvi, timjaminoksa ja aioli.
Tuo päällinen... Sitä voisi kuvailla aioliksi, ja sen valmistus on helppoa ja käyttötarkoituksia loputtomasti:

Tavoitteena on saada öljy ja valkosipuli emulsioitumaan keskenään majoneesinomaiseksi sekamelskaksi, jota Italiassa kutsutaan aioliksi, aglio, valkosipulia, olio, öljy, aioli !

Laita mortteliin valkosipulin kynsi tai pari ja ripaus merisuolaa ja muussaa hienoksi, lisää tilkka oliiviöljyä ja muussaa lisää. Lisää öljyä tipoittain ja sekoita välillä raivokkaasti morttelissa, lisää taas öljyä ja jatka, kunnes seos muistuttaa majoneesia, ja sitä on riittävästi joka syöjälle. Mössö voi tulla aika voimakkaaksi, onhan se periaatteessa pelkkää valkosipulia, joten käytä kohtuudella. 

Toinen mainio käyttötapa aiolille seuraavassa postissa!