tiistai 3. toukokuuta 2011

Kahdesti paistettua uuniperunaa

Kuten huomaatte, tässä on omassa kuoressaa kypsennettyyä, double baked uuniperunaa!
... Ei oikeasti, en saanut noita perhanan pottuja pois kuoristaan rikkomatta niitä nahkoja, joten ne on sit tuollaisia söpöjä suolaisia muffineita!

Uunita perunat kypsiksi suolapedillä ja puolita ja lusikoi sisällys kulhoon, säästäen kuoret ehjinä! Lisää sipulia, tuorejuustoa, tilliä ja katkarapuja oman maun mukaan ja sekoita mössöksi, jonka lapot takaisin kuoriin. Päälle kerros juustoraastetta, ja takaisin uuniin! Ruskista kiva pinta ja tarjoa... Vaikka ihan, perunana ruoan kanssa!

maanantai 2. toukokuuta 2011

Lihapullia ja spagettia tomakastikkeessa!


Wappua on juhlittu voimakkaasti ja pidetty hauskaa, mutta paluu arkeen on tapahtuva hetkellä millä hyvänsä!

Teen tunnustuksen. En ole kovin useasti ainakaan tehnyt jauhelihasta pullia saati mureketta, mutta onhan se on ihan kiva taito! Tässä on siis nyt sitten tätä ruokaa, joka on sitä. Pullat seurailee Jamien ohjetta.
paketti jauhelihaa johon sekoitetaan tuoretta rosmariinia, rouhittuja cream crackereitä, dijon-sinappia ja oreganoa, kananmuna ja suola ja pippuri. Tämä taikina kosketellaan sekasin ja muotoillaa palloiksi. Mä tykkään kovasti tehdä jättisuuria lihapullia koska niihin voi esimerkiksi piilottaa kaikenlaista makeaa! (Ei oikeesti makeaa lol.. Vaan vaikka.. mozzarellaa!)
Jättipullia on kiva täyttää, teet ensin taikinasta jauhelihapihvejä tasolle, laitat täytteet sisään ja laitat rullalle and pyörittelet ne muotoon. Kivoja yllätyksiä voisi olla esimerkiksi: Pekoni, aurinkokuivattu tomaatti, mozzarella, yrtit, syanidi, ja mitä noita nyt on!

Huomautus jos teet myöskin isoja pullia: Koska ne on isoja, ne ei kypsy sisältä yhtään hyvin, varsinkaan jos ruskistuu liikaa, siksipä maltillisen lämmin pannu ja/tai hetki uunissa paiston jälkeen. 

Juuri ennen paistoa pyörittelin nämä pyörykät vielä sekoituksessa korppujauhojam timjamia, suolaa ja pippuria, sai kivan rakenteen ja pinnan. Sitten pinnalta rapeaksi. Avaa yhtä ja tarkista kypsyys, jos on ongelmia saada polttamatta sisältä kypsäksi niin laita uuniin folion alle 150(?) asteeseen kypsymään. 

Tomaattikastike on aina maailman simppelein, koska se tulee todella helposti purkkitomaatista ja parista lisämausta, ja on kyllä joopa mun kirjoittaman kerrottu tuhat kertaa. 
Sipulia, pari valkosipulin kynttä, öljyä, chiliä suolaa ja pippuria pannulle pienellä lämmöllä jonkin aikaa kunnes sipuli makeutuu vähän ja sitten sekaan tomaattipurkki, tai tuoreita kaltattuja. Saatavuuden mukaan kaltatut kirsikkatomaatit antaa ihanaa makeutta ja raikkautta. Kiehauta ja lisää balsamiviinietikkaa ja maun mukaan vähäsen suolaa, pippuria ja sokeria..

Tää olis tässä, parvekkeelle lumisateeseen syömään GO!