tiistai 1. joulukuuta 2009

Ugnlax med dill och saltpotatis


Dessa potatis är min favorit! De smakar som havet, och är super lätta att tillreda! Keitä potut vahvassa suolavedessä, mitä enemmän suolaa saostuu kattilan reunoille, sitä parempi (tämänkin voi lyödä yli, käytä aivojasi!)
Kun perunat ovat nahistuneet ryppyisiksi, ne ovat juuri oikein valmistettuja! Lohi on myös ''rimmäisen helppo valmistaa. Laajan uunivuoan pohjalle laitetaan kerros tilliä, ja lohifilee sen päälle nahkapuoli ylöspäin. Suolaa ja pippuroi fileen alapinta mausteeksi. Kun nahka kuivuu ja irtoaa lähes itsestään, on lohi valmis syötäväksi. Itse tykkään vielä kuivata lohta hieman liikaa, anteeksi tästä, mutta mielestäni se vaan on parempaa hieman well donena. 
Perunoiden vahvan suolan ansiosta et tarvitse lisäsuolaa. Ota pala perunaa, pala lohta ja anna saariston ilman ja lokkien laulun pyyhkiä ylitsesi! (Olipas taas. :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti